Ako zohnať mobilný internet s objemom 11200MB za 7€ na 28 dní na Slovensku bez viazanosti.

January 03, 2014

Nevdojak mi pri hľadaní vhodného internetu do mobilu napadla nasledovná zákerná kombinácia. Možno nieje vhodná pre Vás, je to samozrejme len jedna z možností.

Takže, za predpokladu, že si môžete dovoliť zmeniť číslo na Tesco Mobile ktorú vlastne prevádzuje O2 SK alebo máte 2 SIM mobil, môžeme uvažovať nasledovne (dopredu Vás ale upozorňujem na 60+1 tarfikáciu na všetky čísla, ako hlavná karta pre volania do iných sietí je Tesco nevhodné, každopádne Tesco volania do O2 považuje mimo Tesco sieť no paradoxne za volania z O2 do Tesco zaplatíte ako do vlastnej siete – áno uplatňuje sa 13c za hovor do 60min, potom Vám sieť sama položí – aby Vás chránili pred “náhodným” vytočením čísla vo vrecku napr, že by ste ale platili 13c za min * 60 min = 7,8€ alebo do vyčerpania kreditu pri volaní mimo O2, to ich až tak nepáli 🙂 ) :

Kúpite si Tesco Mobile SIM, spárujete si SIM kartu s tesco club card = volania do Tescso Mobile zadarmo plošne + dôležitejšia časť – 2 násobný kredit, ktorý musíte minúť do 1 mesiaca a nemôžete si kúpiť napr internetový balíček, ale môžete ho použiť na telefonáty, SMS, MMS alebo…. Internet na dnes – 400MB dát na celý deň za 0,5€. (bohužiaľ momentálne si neviete aktitovať internetový balíček 500MB za 5€ z bonusového kreditu, Tesco vám proste vezme z vašich peňazí a bonusového kreditu sa nedotkne, super logické)

And here comes the fun part : Povedzme, že si dobijete 7€ (aj cez internet, hocijakou platobnou kartou), máte vlastných 7€ + 7€ grátis na mesiac od Tesca. Aktivujete si internet na dnes (žiadna SMS, proste len zapnete dáta na mobile) – na 1 deň teda máte 400MB plnou rýchlosťou (v prípade O2 je to momentálne umelý strop 14,4Mbit/s, umelý preto, lebo 3G má aj nadstavby ktoré O2 nechce použiť/nemá kúpené , whatever – bohužiaľ musím poopraviť toto tvrdenie, podľa cenníka O2 aj Tesco je rýchlosť pri dennom internete len 8Mbit/s) a potom obmedzenie 16kb/s resp. podľa meraní mobilmanie trochu viac. 7€ grátis miniete za 14 dní, vlastných 7€ za druhých 14 dní. Ak nechcete, nemusíte si niektorý deň internet aktivovať, to je na vás. Každopádne hranica je polnoc, večer o 22 sa vám ho aktivovať asi neoplatí (myslím).

Ak teda počítam, že prenesiete 400MB denne, to je povedzme +-8h nonstop sťahovania na plnej rýchlosti, za deň sa 400MB teda preniesť dá, 28*400 = 11200MB = 10,9375GB na 28 dní.

Všetky ceny a podmienky sú aktuálne ku dňu napísania tohto článku, teda 3.1.2014.

Enjoy 😉

PS: asi by bolo vhodné spomenúť nejaké +- takže povedzme že :

pros:

  • nieste viazaní,
  • podľa dobitia si sami regulujete koľko netu a na koľko ho budete mať/chcete,
  • môžete si aktivovať net len na deň, keď sa vám to oplatí/hodí (pozor ale na mesačný limit extra kreditu)

cons:

  • za predpokladu hromadného použitia to asi sieť O2 dlho nevydrží a prídu regulácie,
  • musíte si kúpiť 2 SIM mobil alebo mať len mobil na net, otravná SMS denne o aktivácii,
  • žena nebudeš poďakovať ak budete večne s mobilom v ruke,
  • dáta nemáte na “1 šup”, ale po 400MB/deň

PS2:

Tento extra kredit benefit by sa dal chápať/použiť podobne ako benefit v Telekome po dobití Easy, ak si dobijete menej ako 10€ , máte 500MB na 7 dní, ak viac, máte 1GB na 14 dní. V Tescu však máte extra kredit/teda net aj za menej ako 10€.

PS3:

Môžete použiť aj kombináciu Internet na deň za extra kredit, potom balíček za 5€ s 500MB a potom spomalenie na 30 dní. Získate viac času online. (celkom zaujímavý je fakt, že O2 je ochotné dať na Tescu cenu za 500MB len 5€ ak na svojej vlajkovej Fér ho má za 6€, bizňis no)


Profile picture

Written by Dušan Roštár - the "mr edge case" guy
my twitter : rostacik, my linkedin : rostar, drop me an email : here